Fase 1

Gouden ketose regels: #1

gouden regels #1

Gouden ketose regels: #1 zorg voor structuur

Snel en efficiënt afvallen? Dan is het proteïnedieet hét dieet om jouw streefgewicht te behalen.

Door de consumptie van eiwitten (= bescherming van de spieren) en het beperken van de koolhydraatconsumptie (ketose) dwing je je lichaam om haar energie te halen uit de vetreserves. Resultaat: snel gewichtsverlies met behoud van spiermassa.

Hoe in ketose geraken & hoe erin blijven? Daarvoor dien je enkele belangrijk regels voor in acht te nemen. In deze blogpost halen we alvast de eerste regel aan.

Zorg voor structuur

Het einddoel van elk dieet is het bereiken van gezonde leef- en eetgewoonten. Het aanbrengen van een vaste structuur in jouw eetschema speelt zowel tijdens het dieet, als nadien een belangrijke rol. Een gouden regel binnen het proteïnedieet is: laat min. 1 uur en max. 4 uur tussen twee proteïneporties of een proteïneportie en een maaltijd.
Voorbeeld:

ontbijt: 7u

10-uurtje : 10u

middagmaal: 12u

4-uurtje: 16u

avondmaal: 18u30

Neem nu zelf een blad papier en schrijf je eigen schema op overeenkomstig jouw werkuren, leefritme. Kijk na of je de minimum van 1 uur en maximum van 4 uur kunt handhaven?

TIPS

Zorg er eveneens voor dat je een volledige portie consumeert tijdens de maaltijd. Bijvoorbeeld: twee wafeltjes = één eiwitportie. Je moet dus beide wafels eten om voldoende eiwitten te consumeren (+/- binnen het uur).

Een koude drank in jouw twee liter-fles water die je spreidt over de hele dag, moet je tellen als extra portie bovenop de verplichte proteïneporties.

Back to list

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.