Informatieve blog, Informatieve blogs

Dieet tips voor als je weinig tijd hebt om te koken

Dieet tips voor als je weinig tijd hebt om te koken

Om tijd te besparen in de keuken is voorbereiding key! Kies bijvoorbeeld 1 dag in de week uit waarop je boodschappen doet en alles al in gereedheid brengt voor een hele week.

1) Leg je boodschappen per gerecht in de koelkast.

Als je thuis komt van de winkel kun je beter al je boodschappen onmiddellijk in de koelkast en voorraadkasten leggen. Sorteer deze producten dan ook direct per gerecht. Zo hoef je niet telkens weer de verschillende producten bij elkaar te zoeken en kun je ze in 1 keer uit de koelkast halen.

2) Versnipper uien en vries ze in porties in.

Uien snijden is zo goed als het lastigste taakje in de keuken. Door de uien in 1 keer allemaal op te snijden en in te vriezen, hoef je niet dagelijks een traan te laten bij het snijden van een ui. Het best bewaar je ze in een cupcakebakvorm in de vriezer. Zo kun je de blokjes die je nodig hebt uit de vriezer halen en laten smelten op een pan.

eiwitrijk-weekmenu

3) Maak grotere kommen saus of gerechten die je in porties kunt invriezen / bewaren.

Kook niet altijd voor 2 personen en maak bijvoorbeeld een kom spaghettisaus voor 6, zodat je de overschot kunt invriezen. Daarna kun je er nog 2 keer van genieten zonder dat je opnieuw hoeft te koken.

4) Was af terwijl je kookt.

Na het eten nog afwassen lijkt altijd zoveel moeite. Wie weet stel je de afwas wel uit en stoot je na een paar dagen op een afwasberg waar je niet meer over kunt kijken. Was daarom tijdens het koken al kleine beetjes af. Meestal moet je toch wachten tot je water kookt of je groenten gestoofd zijn. Dan kun je beter die tijd nuttig besteden en zo verklein je de afwasberg al preventief.

5) Stel een weekmenu op.

Plan op voorhand je maaltijden. Een eiwitrijk weekmenu samenstellen is op zich al een fantastische tip en bespaart je veel denktijd doorheen de week.

Doe de nodige voorbereidingen en je verliest gewicht, wint tijd en zal een hele week lekker eten! Wil je meer inspiratie voor gezond eten en heerlijk eiwitrijke gerechten? Kijk dan zeker verder op onze recepten-pagina. Of wil je meer te weten komen over het proteïnedieet? Neem dan zeker eens een kijkje op proteïnedieet.com .

Back to list

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.