Informatieve blogs

7 Tips om gezond en snel gewicht te verliezen

gezond en snel gewicht verliezen

Zoek je een manier om gezond en snel af te vallen? Lees dan zeker onderstaande tips en pas ze toe. Voor een optimaal resultaat is dit perfect combineerbaar met het proteïnedieet.

1) Sla geen maaltijd over.

Eet de aanbevolen 6 maaltijden per dag. Tijdens een proteïnedieet is het de standaard om 6 maaltijden te consumeren. Blijf dit strikt volgen en neem niet stiekem nog een snack. Een maaltijd overslaan zorgt namelijk voor onregelmatig en ongecontroleerd snacken. Aangeraden is om op vaste tijdstippen te eten, zo heb je alle controle over je eetpatroon.

2) Begin te bewegen.

Probeer elke dag minstens een halfuur te bewegen. Dat wil niet zeggen intensief sporten. Je kan dit perfect combineren in je dagelijkse leven. Neem wat vaker de trap, maak een wandeling na de lunch of fiets naar je werk. Begin rustig aan. Meer info over intensief sproten tijdens het proteïnedieet via deze link.

3) Drink voldoende water.

Drink tijdens het dieet of tijdens de periode dat je wilt af vallen veel water om snel af te vallen. Water bevordert namelijk de stofwisseling en helpt bij de verbranding van vet. Mis je echter dat vleugje smaak? Geen paniek! Voeg enkele druppels aroma (bv. citroen of limoensap) toe en geniet!

4) Slaap voldoende.

Zorg voor een goede nachtrust. Een goede nacht rust omvat gemiddeld 6 à 8 uur slaap per nacht. Te weinig slaap zorgt voor vermoeidheid. Deze vermoeidheid zorgt op zijn beurt voor het sneller grijpen naar ongezonde snacks en minder beweging. Hou zeker de komende tip in gaten. Want dan gaan we jou meer vertellen over hoe je een gezonde nachtrust kunt hebben. Volg ons daarom op social media! Link onderaan deze pagina.

snel en gezond gewicht verliezen banner

5) Eet niet te snel.

Deze tip om gezond en snel af te vallen is zeker goud waard. Snel eten is namelijk één van de grootte oorzaken van gewichtstoename. Je valt af doordat je hersenen het signaal doorsturen naar je lichaam dat je verzadigd bent na 20 minuten.

6) Val samen af.

Snel af vallen of af vallen in het alegemeen is een proces dat eventjes duurt en het is niet eenvoudig op eigen houtje. Zoek daarom een dieetbuddy of ga op consultatie bij een voedingscoach/diëtist. Zodat je samen het proces doorloopt en dus niet alleen het hele traject af legt. Want geef toe, op moeilijke momenten is het makkelijk om af te haken. Motivatie is key!

7) Weet wat je eet.

Om gezond af te vallen hou je best een eetdagboek bij. Dit dagboek zorgt er voor dat je weet wat je elke dag opneemt. Het help ook bij het onderhouden van een goed eetpatroon. Hou goed bij wat je eet en wanneer. In het proteïnedieet zijn dit de cruciale onderdelen die het succes bepalen!

Back to list

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.