Informatieve blogs

Proteïnedieet shakes

proteïne shakes blog

Shakes om af te vallen

Vermageren met shakes, hoe werkt het?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of shakes een manier zijn om te vermageren. Wel het antwoord is ja! Maar er moet een kanttekening bij gemaakt worden, want het kan negatieve gevolgen hebben of geen effect als dit niet op de correcte manier gebruikt wordt.  

 

We zomen verder in op hoe zo’n shakes kunnen zorgen voor gewichtsverlies. Bij afvallen gaat het om het creëren van een negatieve energiebalans. Dit wil zeggen dat je dagelijks meer calorieën gaat verbruiken dan dat je gaat opnemen. Dit kan op 2 manieren: je kan ofwel gezonder / minder eten (minder calorieën opnemen)  of meer sporten (groter verbruik van calorieën). Voor een optimaal resultaat kan je uiteraard zorgen voor een combinatie van beide.  

 

Door het opnemen van meer eiwitten en minder koolhydraten en vetten gaat het lichaam geen spieren afbreken maar wel reeds opgeslagen/opgenomen koolhydraten en vetten wat zorgt voor een gewichtsverlies. Alsook zorgen de eiwitten voor een snellere stofwisseling in het lichaam. 

De voordelen van proteïneshakes

  • Zorgt voor behoudt van de spiermassa.  
  • De eiwitten zorgen voor een herstel van de spieren wat resulteert in minder snel last van spierpijn. 
  • Zorgt voor een vol gevoel en grijp je dus minder snel naar ongezonde snack. 
  • Sneller metabolisme 

De nadelen van proteïneshakes

  • Niet elk merk bevat dezelfde voedingswaarden, dus let goed op de voedingswaarde tabel bij gebruik. 
  • Elke persoon heeft een ander metabolisme. Je raadpleegt dus best vooraf een voedingscoach of diëtist hoe zo’n shakes voor jou persoonlijk passen in een dieet. 

Wat is het verschil tussen proteïneshakes en maaltijdvervangers?

Om de grootste verwarring tegen te gaan, vertellen we jou hier wat nu het verschil is tussen een maaltijd vervanger en een proteïneshake 

Een proteïne shake is zoals het woord het al doet vermoeden een shake die voornamelijk eiwitten bevat. Deze shakes zijn laag in calorieën , afhankelijk van het soort en het merk bevatten deze +- 100 calorieën. Een proteïneshakes kan een maaltijdvervanger genoemd worden als deze voldoet aan de wettelijke hoeveelheid van voldoende vitamines en mineralen. Natuurlijk wil je het effect van een maaltijd vervanger bereik en dat is afvallen. Daarom is er bepaald dat maaltijd vervangers niet minder dan 200 calorieën mag bevatten en niet meer dan 250 calorieën.   

Wil je graag afvallen en weet je niet hoe je hier het best mee start? Neem dan een kijkje naar ons assortiment startpakketten. Deze zijn ideaal voor een kennismaking met wat een proteïnedieet precies is. In deze pakketten zit ook steeds een informatieve fiche die aangeeft wat en hoeveel je mag eten/drinken. Volg deze link voor meer informatie. 

Back to list

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.