Informatieve blogs

Gezond ontbijt & afvallen in het proteïnedieet

gezond-ontbijt-afvallen

Ontbijten staat bij velen gelijk aan boterhammen met choco, een kom ontbijtgranen of granola of gewoon een grote tas koffie. Maar wil je afvallen, dan is het extra belangrijk om je dag te starten met een gezond ontbijt. Afvallen doe je niet door veel suiker en vet naar binnen te werken, dat weten we allemaal wel. Wat eet je zoal best als je het proteïnedieet volgt? En wat vermijd je best?

Beperk suiker en focus meer op eiwitten

Dat suiker niet veel goeds doet voor je dieet, is geen geheim. Probeer de inname van suiker ook ‘s morgens zo veel mogelijk te beperken. Focus daarentegen op eiwitrijke producten. Ga je voor een klassieke boterham? Leg er dan eiwitrijk beleg op. Dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je ook minder de neiging zal hebben om je te vullen met lege calorieën. Wil je nog meer eiwitten? Vervang je gewone boterham dan eens door een snee eiwitrijk brood.

Drink voldoende

‘s Nachts verlies je veel vocht. Het is dan ook belangrijk om je voorraad terug aan te vullen. Vooraleer je echt begint te ontbijten, drink je dus best water of (ongesuikerde) thee. Let op met fruitsap, want dat bevat ook heel wat calorieën. Pas na een glas water of een goede tas thee is het tijd voor gezond ontbijt! Afvallen begint van ‘s morgens vroeg, met de juiste beslissingen vanaf het moment dat je opstaat.

 
ontbijt pannenkoeken

Ideeën voor een snel proteïnerijk ontbijt

Wil je dankzij een gezond ontbijt afvallen? Kies voor eiwitten, beperk de koolhydraten en varieer voldoende! 
Want altijd hetzelfde eten is maar saai, ook ‘s ochtends. Wat kan je zoal eten?

  • Shakes & smoothies! Je vindt ze in veel smaken en de goeie zitten vol eiwitten. Shake it & kickstart your day!
  • Yoghurt zit niet alleen vol eiwit, maar is ook een betrouwbare bron van calcium en vitamines. Kies voor magere yoghurt (zonder suiker dus) en werk hem af met vers fruit (niet te veel) of eiwitrijke granola.
  • De eiwitrijke havermout van DIETImeal bestaat voor 50% uit eiwitten. Wat een bommetje om je dag goed te starten! Naast smaakvol en goed vullen is het ook erg gemakkelijk: een paar minuten opwarmen en klaar.
  • Eitjes, eitjes en nog eens eitjes! Eieren zijn een bron van proteïnen en dus ook een stevig ontbijt. Combineer je je dieet met veel sporten? Dan zijn eitjes zeker ideaal. Oké, heel basic ook wel, maar als het snel moet gaan, mag dat wel, hé? Heb je wat meer tijd? Maak een omelet, voeg wat verse groenten toe en eet smakelijk!
  • Zin in pannenkoeken? Heel begrijpelijk. Maar zorg dan voor een eiwitrijke pannenkoekenmix. Geniet ervan, maar met mate!
  • Heb je ietsje meer tijd? Pimp je eieren door bijvoorbeeld avocadotoast te maken! Een geroosterde proteïnerijke boterham met wat guacamole of gewoon gesneden avocado en daarop nog eens een goed gekruid ei is de ultieme combinatie.

Of je nu het proteïnedieet volgt, of gewoon met een eiwitrijk gezond ontbijt afvallen wil, bij Proteïnedieet.com vind je heel wat supernsnelle ontbijtgerechten.

Back to list

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.